Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

18. 8. 2017 10:02

23. srpna 2017: Premiér Sobotka bude v Salzburgu jednat s prezidentem Francie a premiéry Rakouska a Slovenska o budoucnosti EU i mzdové konvergenci

Ve středu 23. srpna 2017 bude v Salzburgu předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka jednat s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, rakouským kancléřem Christianem Kernem a se slovenským premiérem Robertem Ficem. Státníci se sejdou v rámci tzv. Slavkovského formátu.

Mezi hlavní témata jednání bude patřit diskuse o budoucnosti Evropské unie a hospodářské a sociální konvergenci. Dalšími tématy jednání budou volný pohyb a vysílání pracovníků i bezpečnost a migrace.

Na okraj jednání v Salzburgu se premiér Bohuslav Sobotka setká s prezidentem Francie Emmanuelem Macronem. Mluvit budou o Česko-francouzském strategickém partnerství a přípravách jeho nového Akčního plánu, obranné a bezpečnostní spolupráci i situaci ve Středomoří a Libyi. Důležitým tématem bude rovněž mzdová konvergence v Evropské unii a dorovnávání rozdílů mezi jednotlivými členskými zeměmi v této oblasti.  Český premiér chce francouzskému prezidentovi představit plánované akce v rámci oslav 100 let vzniku Československa, které se připravují na rok 2018.

Předseda vlády Sobotka bude bilaterálně jednat rovněž s rakouským spolkovým kancléřem Christianem Kernem, společně se budou věnovat tématům středoevropské spolupráce, česko-rakouských vztahů a jejich prohlubování.

Slavkovský formát

Slavkovský formát byl vytvořen v lednu 2015 ve Slavkově u Brna. Jeho cílem je rozvíjet spolupráci Česka, Rakouska a Slovenska v oblasti sousedských vztahů, evropských politik s důrazem na podporu ekonomického růstu a zaměstnanosti a v dalších oblastech včetně dopravy a Průmyslu 4.0. V současné době předsedá Slavkovskému formátu Rakousko. Poslední schůzka premiérů ve formátu S3 se uskutečnila letos 22. června v Brně.

Více info naleznete na: /cz/media-centrum/aktualne/premier-bohuslav-sobotka-bude-v-salzburgu-jednat-s-premiery-rakouska-a-slovenska-a-s-francouzskym-prezidentem-macronem-158914/

Termín

23. srpna 2017

Místo

Salzburg, Rakouská republika

Program

16.30 – bilaterální setkání s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem
17.00 – bilaterální setkání se spolkovým kancléřem Rakouska Christianem Kernem
17.30 – jednání Slavkovského formátu s francouzským prezidentem Macronem
18.30 – tisková konference

Kontakt pro média na místě 

Martina Součková, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, +420 724 209 854

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Director of Department of Communication
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T:  +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X