Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 10. 2016 19:43

Premiér Sobotka zahájil 58. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil zahájení Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, 3. října 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil zahájení Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, 3. října 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v pondělí 3. října 2016 zúčastnil slavnostního zahájení Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Ve svém projevu ocenil organizátorskou stránku a kvalitu veletrhu. Zároveň nadnesl několik výzev, kterým bude republika v otázce průmyslu čelit do budoucna.

Vážený pane prezidente,
vážení ústavní činitelé, vážení zahraniční hosté,
vážené dámy, vážení pánové,

jsem skutečně hrdý na to, že máme zde v Brně, na jižní Moravě, tento krásný veletržní areál. Je úžasná tradice pořádání Mezinárodního strojírenského veletrhu, který se vypracoval na jeden z nejdůležitějších veletrhů tohoto typu v Evropě a i ve světě. Scházíme se v době, která je relativně optimistická.

Máme docela silný hospodářský růst, roste i průmysl, snižuje se nezaměstnanost. Lze tedy cítit pozitivní očekávání do budoucna. A je zde také obrovská výzva. Jsem rád, že jak jsem měl možnost navštívit některé stánky, tak je tato výzva vnímána u vystavovatelů pozitivně a jako příležitost. Mám na mysli technologické změny a proces digitalizace, kterými začal náš průmysl procházet. A bude procházet i v příštích letech.

Je důležité, abychom zůstali na špici všech nových technologických trendů. Máme velkou odpovědnost. Naše země je průmyslová velmoc, patříme do klíčové průmyslové základny v rámci celé Evropy. A pokud dobře zvládneme digitalizaci, tak zajistíme zaměstnanost a konkurenceschopnost a také hospodářský růst i pro naše děti. Což je velká výzva pro vládu. 

Při této příležitosti slavnostního zahájení Mezinárodního strojírenského veletrhu bych rád jasně řekl, že vláda této odpovědnosti dostojí. Jsme připraveni poskytnout našemu průmyslu maximální podporu pro to, aby technologickou změnou a výzvou prošel úspěšně.

Děkuji.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie