Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

16. 1. 2017 10:39

Deník.cz: Vláda chce podle Sobotky schválit koncepci občanského vzdělávání

Vláda chce podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) ještě letos schválit koncepci občanského vzdělávání. Jejím záměrem je upevňování demokratického režimu formou výchovy k aktivnímu občanství a posilování schopnosti kriticky pracovat s informačními zdroji. Sobotka to dnes řekl poslancům v rámci interpelací.

Otázka formy praktického zajištění uvedené koncepce zatím není dořešena a bude se samozřejmě odvíjet od konečné podoby této koncepce, kterou by vláda měla projednat a schválit ještě v rámci svého mandátu," uvedl premiér.

Koncepci má vládě předložit v květnu ministr pro legislativu Jan Chvojka ve spolupráci s ministerstvy školství, spravedlnosti a kultury. Na popud poslankyně TOP 09 Heleny Langšádlové by do její přípravy měli zapojit také členové dolní komory.

Přečtěte si: Sociální demokraté chtějí výrazně zvýšit přídavky na děti pracujícím rodičům

"Určitě není cílem vlády, aby tam docházelo k nějaké jednostranné indoktrinaci našich žáků a studentů. Musí to být systém, který bude nastaven občansky neutrálně," poznamenal ministerský předseda.

Premiér zmínil také další vládní plány v oblasti školství a sociálních příspěvků s ním souvisejících. Chce mimo jiné zvyšovat kapacity mateřských škol, upravit rodičovský příspěvek nebo obnovit tříměsíční volno na péči o osobu blízkou. Sobotka přiznal, že v koalici zatím stále nepanuje dohoda o náhradním výživném pro rodiče, jimž bývalý partner na děti nepřispívá. Místo této úpravy by se mohly těmto osamoceným rodičům zvýšit přídavky.

...

Celý článek na: http://www.denik.cz/z_domova/vlada-chce-podle-sobotky-schvalit-koncepci-obcanskeho-vzdelavani-20170112.html
 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X