Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

1. 12. 2016 11:18

Novinky.cz: Chvojka: Budu pracovat objektivně a nestranně, to je vzkaz veřejnosti i Babišovi

Nově jmenovaný ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativní radu Jan Chvojka řekl, že bude pracovat objektivně a nestranně. Na první místo chce klást zákon a na druhém místě má pomoc lidem, kteří jsou ohrožení. Prioritou pro něj také bude vzdělávání dětí ze sociálně vyloučených oblastí, řekl ve středu po uvedení do svého úřadu.

„Pro práci ve vládě mám dvě priority. Na první místo kladu kvalitní zákon a na druhé místo kladu pomoc lidem, kteří jsou ohrožení,” řekl Chvojka. Vzkázal pak veřejnosti i vicepremiérovi Andreji Babišovi, že bude pracovat objektivně a nestranně.

Upřesnil ale, že nemá pocit, že by spolupráci s lídrem hnutí ANO ve vládě měl narušovat lex Babiš, tedy zákon, který v úterý prošel Poslaneckou sněmovnou. Chvojka je jeho autorem, a ačkoli se zákon o střetu zájmů dotkne hlavně ministra financí Babiše, který vlastní média a jehož firma soutěžila o veřejné zakázky, nebyl mu prý psán „na tělo”.

Premiér Bohuslav Sobotka poděkoval Chvojkovu předchůdci Jiřímu Dienstbierovi za práci, kterou pro resort vykonal. Sám zdůraznil, že Chvojka je kvalifikovaný právník, který má rozsáhlé zkušenosti z Poslanecké sněmovny. Prioritou jsou podle Sobotky sociálně vyloučené lokality. Chvojka má sehrát koordinační roli, kdy bude jednat, jak s ministrem vnitra ohledně bezpečnosti v těchto oblastech, tak s ministryní práce a sociálních věcí ohledně zvýšení zaměstnanosti.

...

Celý článek na: https://www.novinky.cz/domaci/422232-chvojka-budu-pracovat-objektivne-a-nestranne-to-je-vzkaz-verejnosti-i-babisovi.html

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X