Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

1. 12. 2016 11:16

iDNES.cz: Nový ministr Chvojka: muž, který „zavařil“ Babišovi a jemuž vadí Ortel

Lidská práva náleží všem bez ohledu na etnikum či pohlaví. S touto filozofií přichází na post ministra pro lidská práva sociální demokrat Jan Chvojka místo Jiřího Dienstbiera. Podle Chvojky je například třeba vyvinout větší úsilí, aby lidé ve vyloučených lokalitách pracovali a aby jejich děti chodily do škol.

„Listina základních práv a svobod platí pro všechny občany, ne jen pro určité skupiny,“ prohlásil ještě před jmenováním novým členem vlády pětatřicetiletý chrudimský právník Jan Chvojka, který v ČSSD patří mezi blízké spojence předsedy strany a premiéra Bohuslava Sobotky. Prezident Miloš Zeman jmenoval Chvojku novým ministrem ve středu dopoledne.

Druhou výměnou ve vládě, kterou prezident také potvrdil, bylo jmenování šéfa motolské nemocnice Miloslava Ludvíkaministrem zdravotnictví, namísto odvolaného Svatopluka Němečka. „I za jedenáct měsíců se dá udělat kus dobré práce,“ řekl při jmenování ministrů prezident Zeman.

Chvojka má teď necelý rok na to, aby ve vládě ukázal, jak si prakticky představuje naplňování hesla, že práva neplatí jen pro „určité skupiny“ a co bude dělat jinak než jeho předchůdce Dienstbier, který postupně ztrácel podporu ve své vlastní ČSSD a nakonec také premiéra Sobotky, který ho hodil přes palubu.

...

Celý článek na: http://zpravy.idnes.cz/jan-chvojka-profil-novy-ministr-dny-/domaci.aspx?c=A161129_235921_domaci_kop

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X