Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

24. 6. 2016 10:11

Avízo: Ministr Dienstbier předloží vládě šest dokumentů

Jedná se o tři poslanecké návrhy a tři nelegislativní materiály včetně hlavních oblastí dotační politiky vůči neziskovým organizacím. Vláda zasedne v pondělí 27. června od 9.00 hodin.

Návrh poslanců Markéty Adamové, Martina Plíška a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk č. 829)
Cílem návrhu zákona je zkrátit dobu, od které neplnění vyživovací povinnosti zakládá trestní odpovědnost pachatele, ze současných 4 měsíců na 2 měsíce.

Návrh poslanců Vladislava Vilímce, Petra Fialy, Zbyňka Stanjury, Petra Bendla a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení daní, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk č. 830)
Cílem předloženého návrhu zákona na změnu zákona o rozpočtovém určení daní, je posílit daňové příjmy obcí.
Návrh je podáván v reakci na již přijatý vládní návrh novely zákona o rozpočtovém určení daní, který byl vyhlášen ve Sbírce zákonů pod č. 391/2015 dne 28. prosince 2015 a který na základě návrhu Senátu s účinností od 1. ledna 2017 zvýšil podíl obcí na výnosu daně z přidané hodnoty z 20,83 % na 21,4 %.

Návrh poslanců Martina Lanka, Marka Černocha, Jany Hnykové, Olgy Havlové, Jiřího Štětiny a Augustina Karla Andrleho Sylora na vydání zákona o pobytu cizinců z nebezpečných zemí (sněmovní tisk č. 833)
Cílem předloženého návrhu zákona je umožnit vládě určit nebezpečné země, jejichž občané by měli nově stanovenou ohlašovací povinnost, pokud by pobývali na území ČR bez víza.

Hlavní oblasti státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím pro rok 2017
Počínaje rokem 2000 stanovuje vláda každoročně na návrh předsedy Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Hlavní oblasti státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím na následující rozpočtové období. Účelem jejich stanovení je vymezit prostor státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím a jeho konkrétní naplnění dotačními programy, které jsou v kompetenci jednotlivých resortů.

Zpráva o plnění opatření Národního plánu podpory rovných příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na období 2015–2020 v roce 2015
Z hodnotících zpráv jednotlivých resortů, které obsahovaly informace o tom, jak plnily ve své působnosti ta opatření Národního plánu, která se řeší průběžně, nebo jejichž termín splnění byl do 31.12.2015, byla zpracována souhrnná Zpráva o plnění opatření Národního plánu v roce 2015. K informacím resortů a institucí o plnění opatření zaujal stanovisko sekretariát Vládního výboru pro zdravotně postižené občany ve spolupráci s Národní radou osob se zdravotním postižením ČR. Zpráva je strukturována podle jednotlivých kapitol Národního plánu. U každého jednotlivého opatření je proveden souhrn plnění od všech odpovědných resortů a institucí.

Z 124 opatření, která se mají plnit průběžně nebo měla být splněna do 31.12.2015, bylo splněno nebo průběžně plněno 112 opatření. Částečně byla splněna nebo průběžně plněna 4 opatření. Nebylo splněno nebo průběžně plněno 8 opatření.

Výroční zpráva o činnosti Etické komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu za rok 2015
Výroční zpráva obsahuje obecné informace o Etické komisi České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu (dále jen „Etická komise“) a o jejím složení, pojednává o hlavní činnosti Etické komise, tedy o její rozhodovací praxi, ale okrajově informuje i o ostatní agendě Etické komise, jako např. poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o poskytování informací, ve znění pozdějších předpisů.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X