Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

21. 11. 2014 14:58

AVÍZO: V parlamentu dojde k představení připravovaného Akčního plánu pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v rozhodovacích pozicích

V pondělí 24. 11. 2014 se v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR uskuteční kulatý stůl k představení připravovaného Akčního plánu pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v rozhodovacích pozicích.

Kulatý stůl je realizován v rámci projektu s názvem Příprava Akčního plánu pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v rozhodovacích pozicích a dalších souvisejících opatření - JUST/2012/PROG/AG/4130/GE, který je financován z prostředků programu PROGRESS Evropské unie.

Záštitu nad akcí převzali předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier. Kulatý stůl je spoluorganizován Výborem pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice a rozhodovacích pozicích při Radě vlády pro rovné příležitosti žen a mužů, jejíž je ministr Jiří Dienstbier předsedou.
 
Jak již z názvu akce vyplývá, hlavním tématem kulatého stolu bude představení připravovaného Akčního plánu pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v rozhodovacích pozicích. Tento dokument nabídne opatření, skrze která bude možné vytvořit konkrétní institucionální rámec pro cílené prosazování vyrovnaného zastoupení žen a mužů v rozhodovacích pozicích nejen ve veřejné správě, ale také v politice, v obchodních společnostech, ve vědě i dalších oblastech veřejného života. Práce na tomto Akčním plánu se blíží ke svému závěru a v průběhu příštího roku by měl být předložen vládě ČR ke schválení.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X