Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

18. 5. 2015 17:40

Ministr Jiří Dienstbier na schůzce ubezpečil starosty, že na činnosti Agentury pro sociální začleňování nic dalšího měnit nechce

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu se v pondělí 18. 5. sešel se starosty měst a obcí, které spolupracují s Agenturou pro sociální začleňování. Jednání se jich zúčastnilo čtrnáct.

Během jednání ministr starosty několikrát ubezpečil, že na činnosti Odboru pro sociální začleňování se nic nemění a ani žádnou takovou změnu pro letošní rok neplánuje.  Právě o to se zástupci obcí nejvíce zajímali, neboť po mediální bouři znejistěli a začali se obávat se o další osud projektů na sociální začleňování ve svých obcích.  Naprostá většina přítomných se vyjádřila, že odvolání ředitele Odboru je samozřejmě v gesci samotného ministra, doufají však v co nejrychlejší uklidnění situace a také, že se rozhodne odejít co nejméně zaměstnanců příslušného odboru pro sociální začleňování.  Zástupci Brna vyjádřili nespokojenost s odvoláním ředitele a předali ministrovi dopis náměstek primátora jihomoravské metropole Matěje Holana.

Zástupci měst a obcí se zajímali o další postup, termín, kdy by měl být znám nový ředitel odboru a kroky vedoucí k jeho stabilizaci.

Přítomní setkání hodnotili jako věcné a vyjádřili svoji potřebu po pravidelnějším potkávání a výměně informací, která souvisí nejen se sociálním začleňováním, ale i s tématy oddlužování, sociálního bydlení, vzdělávání atd. 

Ministr Jiří Dienstbier se sešel starosty obcí spolupracujících s Agenturou pro sociální začleňování

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X