Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

27. 3. 2015 13:48

AVÍZO: Vláda projedná dva poslanecké návrhy zákonů na zavedení klouzavého mandátu poslanců

Vládní kabinet se sejde ke společnému jednání v pondělí 30. března od 9 hodin. Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier předkládá z titulu své funkce vedoucího vládní legislativy na jednání vlády dva materiály.

Prvním z těchto materiálů je Návrh poslanců Andreje Babiše, Martina Stropnického, Jana Volného a dalších na vydání ústavního zákona, kterým se mění ústavní zákon č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, ve znění pozdějších ústavních zákonů (sněmovní tisk č. 420). Hlavním cílem návrhu ústavního zákona je zavedení institutu klouzavého mandátu poslance Parlamentu do ústavního pořádku České republiky.

Druhým materiálem je Návrh poslanců Andreje Babiše, Martina Stropnického, Jana Volného a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 107/1999 Sb., o  jednacím řádu Senátu a zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů (sněmovní tisk č. 421). Materiál je prováděcím předpisem k návrhu ústavního zákona, kterým se mění ústavní zákon č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, ve znění pozdějších ústavních zákonů, (sněmovní tisk č. 420), jehož hlavním cílem je zavedení institutu klouzavého mandátu poslance do českého ústavního pořádku.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X