Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

22. 10. 2014 17:25

Zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny

Ve čtvrtek 23. října se v hlavní budově Vlády ČR, ve Strakově akademii, koná zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny.

Na programu má například schválení statutů Rady, inkluzivní vzdělávání, strategii romské integrace ve vztahu k fondům EU, problematiku financování krajských koordinátorů pro romské záležitosti a další problémy…


Jedním z nejdůležitějších bodů, kterými se Rada bude zabývat, je i nově chystaný školský zákon. V souvislosti s připravovanými změnami v tomto zákoně měnícími systém vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami považuje Rada za nutné dotknout se i otázky vzdělávání dětí s lehkým mentálním postižením podle Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.

Rady proto chce vypracovat návrh vládě na zrušení Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání – konkrétně přílohy upravující vzdělávání žáků s lehkým mentálním postižením (LMP).

 

Na závěru programu dojde i na prezentaci Výzkumu organizace Slovo 21 o postavení romských žen v ČR, který byl realizován v období: září 2013 - červen 2014. V České republice neexistovala relevantní data o postavení romských žen ve společnosti a v jejich komunitě. Tento projekt měl za cíl skrze průzkum zjistit, jakou skutečnou pozici romské ženy zaujímají, a jakým čelí každodenním výzvám a překážkám…

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X