Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

29. 5. 2015 17:13

Výroční zpráva o činnosti Rady vlády pro národnostní menšiny v roce 2014

Členům vlády byl jako každým rokem předložen pro informaci dokument Výroční zpráva o činnosti Rady vlády pro národnostní menšiny v roce 2014.

Ten je takto každoročně předkládán na základě usnesení vlády ze dne 20. února 2002 č. 175 a podle závazné osnovy povinné části výroční zprávy poradního orgánu vlády v ní obsažené. Byl připraven sekretariátem Rady vlády pro národnostní menšiny. Rada jej schválila svým usnesením č. 161.

Zpráva přináší ve strukturované podobě přehled o činnosti Rady vlády pro národnostní menšiny, a doplňuje tak souhrnnou Zprávu o situaci národnostních menšin v České republice za rok 2014, která bude v blízké době předložena vládě. Radou byla rovněž schválena, a to usnesením č. 160.

Z nejdůležitějších témat, jimiž se Rada v roce 2014 zabývala, je třeba zmínit Čtvrtou periodickou zprávou o plnění zásad stanovených Rámcovou úmluvou o ochraně národnostních menšin, Třetí periodickou zprávou o plnění Evropské charty regionálních či menšinových jazyků, Zprávou o situaci národnostních menšin v České republice za rok 2013, Výroční zprávou o činnosti Rady vlády pro národnostní menšiny v roce 2013 a změnou statutu Rady vlády pro národnostní menšiny, současně jmenováním jejích členů. Zabývala se i podporou projektu Muzea moravských Chorvatů v Jevišovce, konfliktem na Ukrajině a s tím spojených problémů uvnitř ruskojazyčných komunit. Byla informována o průběhu dotačního řízení programu Podpora implementace Evropské charty regionálních či menšinových jazyků.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X