Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

3. 7. 2014 14:51

Agentura pro sociální začleňování začíná spolupráci s Ostravou, ministr Dienstbier chce pomoci dalším městům

Dnes 3. července 2014 byla na ostravském magistrátu oficiálně zahájena spolupráce mezi Ostravou a vládní Agenturou pro sociální začleňování. Jejím cílem je zlepšit situaci v problematice ubytoven a sociálně vyloučených lokalit, přispět ke snížení společenského napětí a podpořit kvalitu soužití mezi obyvateli města.

Na tiskové konferenci k zahájení spolupráce vystoupili náměstek primátora Ostravy pro sociální věci, školství, sport a volnočasové aktivity Martin Štěpánek, vedoucí odboru sociálních věcí, školství, sportu a volnočasových aktivit Jaroslava Rovňáková, ředitel Agentury pro sociální začleňování Martin Šimáček a Martin Navrátil, který bude vedoucím pracovního týmu Agentury v Ostravě.

Ve Studiu ČT 24, které se tématu věnovalo, vystoupila v telefonickém rozhovoru i náměstkyně ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Kateřina Valachová. Ta hovořila o legislativní mezioborové komisi k sociálnímu začleňování, kterou zřídil ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, a její úzké spolupráci s pracovní legislativní skupinou, jež se zřídila v rámci spolupráce města Ostrava s Agenturou pro sociální začleňování.

Náměstkyně ministra Dienstbiera Kateřina Valachová zdůraznila snahu vlády i samotného ministra pomoci městům nejen v sociálním začleňování, ale také vzdělávání, problémech vyvstávajících s chudobou atd. Podle ní je nutné podat městům a obcím,včetně zastoupení neziskového sektoru, pomocnou ruku, naslouchat jejich problémům a hledat společná řešení. I proto se první setkání zmiňované mezioborové legislativní komise uskuteční právě v Ostravě.

Další informace

Tisková konference na webu ČT 24 (v 11:00 hodin): http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10101491767-studio-ct24/214411058060703/  

Obsáhlejší tisková zpráva: /cz/ppov/agentura-pro-socialni-zaclenovani-zacina-spolupraci-s-ostravou-120496/

Martin Šimáček, ředitel Agentury pro sociální začleňování, tel.: 777 787 974

Denisa Wurstová, Magistrát města Ostravy, odbor sociálních věcí, školství, sportu a volnočasových aktivit, tel.: 734 395 988

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X