Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

17. 10. 2014 14:26

Bělobrádek podpoří kulturní a kreativní průmysly

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek dnes pozval do Prahy zástupce Evropské komise, aby s nimi jednal o podpoře kulturních a kreativních průmyslů a digitální ekonomiky.

"Budoucnost České republiky nespočívá jen v tradičním průmyslu, ale vznikají zde i nová odvětví založená na spojení digitálních technologií a kreativity,“ upozorňuje Bělobrádek.
Tato oblast zasahuje kromě vědy a výzkumu také do rezortu průmyslu a kultury, dosud se ale této důležité problematice nikdo systematicky nevěnoval. Bělobrádek proto chce, aby jeho úřad působil jako koordinační centrum pro tuto oblast. „Nová komise je digitální komise,“ dodal na dnešním jednání zástupce EK Javier Hernandez-Ros, který zároveň uvítal snahu vicepremiéra Bělobrádka podporovat kulturní a kreativní průmysly a digitální ekonomiku.
Součástí dnešní celodenní konference jsou také jednání se zástupci science center, inovativních firem a umělecké sféry o přínosu propojování technologií a umění. Příkladem je třeba právě probíhající Signal Festival v Praze, nad nímž vicepremiér Bělobrádek převzal záštitu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X