Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

23. 3. 2016 9:07

Vicepremiér Bělobrádek přednesl projev na Institutu Václava Havla v Miami

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace navštívil 22. března Florida International University v Miami. V Institutu Václava Havla pro lidská práva a diplomacii při univerzitním SIPA Center vystoupil s přednáškou o lidských právech. S Miami-Dade International Trade Promotion se zúčastnil podnikatelského semináře o investičních příležitostech v České republice.

Přednášku pro studenty na School of International and Public Affairs (SIPA) při Florida International University zahájil vicepremiér minutou ticha za oběti teroristických útoků v Bruselu. „Silně věřím, že navzdory současnému zmatku a našim chybám, které ho provázejí, svoboda je univerzální hodnotou. Že svoboda je jen jedna, že to je cesta, po které chtějí kráčet všechny lidské bytosti, ať patří k jakékoli kultuře,“ řekl vicepremiér ve svém projevu. Na SIPA dělal české delegaci průvodce někdejší velvyslanec v USA Martin Palouš, který nyní na FIU přednáší.

S vedením Florida International University jednal vicepremiér zejména o nastavení financování výzkumu. Floridská univerzita má s českou stranou zájem o výměnu studentů a přijímání post-doktorantů.
Na podnikatelském semináři s Miami-Dade International trade Promotion se prezentovali zástupci českých podniků před floridskými byznysmeny. „Podnikatelská delegace, kterou jsem s sebou přivezl, je nepochybně velice kvalitní. Jsem hrdý na to, že moje země má co nabídnout i na tak náročném trhu, jaký představují Spojené státy. Česká republika není vzhledem ke své velikosti schopna produkovat tak široké spektrum výrobků a služeb, jako USA. Ale když Češi něco dělají, dělají to dobře,“ upozornil Bělobrádek.

Vicepremiér také vyzval floridské investory, aby se nebáli v ČR uplatnit rizikový kapitál, protože ČR jako každá malá země pociťuje nedostatek investic do nových projektů, start-upů a přelomových technologií.
 

 

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy