Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

29. 6. 2016 13:02

Vicepremiér Bělobrádek představil priority státní vědní politiky v Pardubickém kraji

V rámci dalšího z výjezdů do regionů, kde prezentuje priority Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací do roku 2020, zavítal vicepremiér Pavel Bělobrádek do Pardubického kraje. Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace navštívil farmaceutickou a kosmetickou společnost Contipro v Dolní Dobrouči, kde si prohlédl její vývojové laboratoře, nebo firmu Rieter CZ, která se specializuje na výrobu strojních zařízení pro textilní průmysl. V Ústí nad Orlicí se pak vicepremiér setkal s regionálními podnikateli a na půdě Univerzity Pardubice diskutoval s vedením školy, se zástupci akademické a firemní sféry o Národní politice výzkumu, vývoje a inovací.

Dnes jsem navštívil vývojová pracoviště dvou firem, které ve svých oborech patří mezi světovou špičku. A je to dáno i tím, že umí přenášet výsledky inovací a vývoje do praxe, umí je komercionalizovat. Právě důraz na podporu aplikovaného výzkumu a inovativnost firem, na potřebu většího propojování soukromého a veřejného výzkumného sektoru zapadají do více než dvouletého úsilí naší komunikace s podnikatelskou sférou, s odbornou veřejností a akademiky,“ řekl vicepremiér Bělobrádek. 
Místopředseda vlády během června zamířil do pěti krajů České republiky, v nichž prezentoval priority Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací. Pardubický kraj je na krátkou dobu posledním, protože ve výjezdech s tímto tématem bude pokračovat i v srpnu a září.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy