Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

14. 7. 2016 14:02

Vicepremiér pro vědu, výzkum a inovace Bělobrádek navštívil Karlovarský kraj

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek ve čtvrtek 14. června zavítal do Karlovarského kraje, kde navštívil nový výrobní závod společnosti Witte v Ostrově, která se specializuje na vnější lakované kliky pro automobilový průmysl.

V rámci pracovních výjezdů do regionů vicepremiér Bělobrádek propaguje cíle a priority státní vědní politiky na roky 2016 – 2020 (Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací). S vedením společnosti Witte diskutoval mimo jiné také o aktuální neuspokojivé situaci v oblasti lidských zdrojů ve vývoji a výzkumu nebo o nutnosti větší spolupráce veřejných výzkumných institucí s firemním sektorem. „Během dnešní návštěvy jsem vedení firmy ubezpečil, že podpora výzkumu, vývoje a inovativního chování firem v automobilovém průmyslu patří mezi klíčové cíle Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací do roku 2020. Pokud sektor automotive dlouhodobě táhne naši ekonomiku, výroba je z těch technologicky nejvyspělejších, do vývoje a inovací investuje velké množství peněz a řadí se mezi největší zaměstnavatele v zemi, tak je logické, že podpora z veřejných zdrojů do této oblasti musí být mezi prioritami každé vlády,“ uvedl k dnešní návštěvě místopředseda vlády Bělobrádek.

V květnu letošního roku společnost Witte otevřela v Ostrově nový integrovaný závod, jehož hlavní komoditou je výroba vnějších lakovaných klik. Závod do budoucna zaměstná přes 500 lidí a je jedním z nejmodernějších závodů tohoto typu na světě. WITTE Automotive je druhým největším zaměstnavatelem v Karlovarském kraji.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy