Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 2. 2013 9:39

Česká republika výrazně zlepšila transpozici legislativy vnitřního trhu EU

Dne 19. února 2013 byl Evropskou komisí zveřejněn srovnávací přehled výsledků v oblasti transpozice právních předpisů EU týkajících se jednotného trhu, tzv. Internal Market Scoreboard.

Česká republika se v přehledu umístila velice dobře, pokud jde o deficit v provádění předpisů. ČR je jedním z 5 členských států, které si vedly nejlépe v prosazování práva v oblasti vnitřního trhu a jedním z 12 států, které dosáhly nejlepšího výsledku od roku 1997 nebo si jej udržely. Po překonání 1,0% cíle před šesti měsíci, Česká republika ještě urychlila svůj výkon a snížila svůj transpoziční deficit dále z 0,6% na 0,2%. Také v rychlosti řešení řízení za nesplnění povinnosti došlo k velmi výraznému zlepšení – doba se snížila o 6,6 měsíce.

Česká republika dlouhodobě podporuje dokončování jednotného evropského trhu, který považuje za jeden z nejhmatatelnějších a ekonomicky nejvýznamnějších přínosů evropské integrace. Včasné provádění předpisů v oblasti vnitřního trhu proto vláda považuje za vysokou prioritu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie