Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

10. 5. 2013 18:02

Den Evropy proběhl v Praze i v regionech

V pátek dne 10. května se na pražské Kampě uskutečnily oslavy Dne Evropy. V průběhu celého odpoledne se mohli návštěvníci u stánků jednotlivých členských států seznámit s jejich kulturním bohatstvím představeným v podobě publikací, kvízů, reklamních předmětů či gurmánských specialit. Organizátory akce byly Zastoupení Evropské komise v České republice, Evropský parlament - Informační kancelář, Odbor informování o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo dopravy ČR a velvyslanectví členských států EU.

U stánků organizací zabývajících se poradenstvím v evropských záležitostech mohli návštěvníci získat užitečné informace o možnostech studia v zahraničí nebo čerpání ze strukturálních fondů EU. Příjemným zpestřením byla řada hudebních a tanečních vystoupení v podání souborů z několika evropských zemí. Vzhledem k tomu, že letošní rok byl vyhlášen jako Evropský rok občanů, staly se součástí programu videoprezentace projektů podpořených z komunitárního programu Evropa pro občany. I přes nepřízeň počasí si festival, zejména v pozdních odpoledních hodinách, nemohl na nezájem návštěvníků stěžovat.

Také ve všech krajských městech proběhly oslavy Dne Evropy. Kromě soutěží a vědomostních kvízů se jednalo o semináře pro zájemce o studium nebo zaměstnání v zahraničí. Zajímavým doplňkem informačních a vzdělávacích aktivit bylo vystoupení maďarské hudební skupiny Mitsoura v Brně nebo možnost navštívit zdarma zámek Lešná u Valašského Meziříčí. V Pardubicích proběhla akce s názvem Den Evropy na kole aneb po stopách Evropské unie. Účastníci se projeli po městě na kole a seznámili se s úspěšnými projekty podpořenými v rámci Regionálního operačního programu Severovýchod.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie