Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 1. 2013 16:04

Evropský rok občanů byl uveden seminářem v Evropském domě

Pravidelně od roku 1983 vyhlašuje Evropská unie tzv. evropské roky, jejichž cílem je podněcovat celospolečenskou diskusi o významných evropských tématech. Letošní rok byl vyhlášen Evropským rokem občanů a je věnován právům spojeným s evropským občanstvím. V České republice je jeho gestorem Úřad vlády ČR – Sekce pro evropské záležitosti.

V této souvislosti se dne 16. ledna 2013 v Evropském domě konal seminář organizovaný Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM, který byl věnován představení Evropského roku občanů 2013 a zároveň vyhlášení výsledků soutěže „Znáš svá práva?“. Na semináři vystoupili Andrea Matušáková z Oddělení komunikace Zastoupení Evropské komise v ČR, Tereza Kunertová ze Sekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR a Petr Lebeda.

Zástupkyně Sekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády se ve svém příspěvku věnovala především představení aktivit, které Úřad vlády ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v ČR v rámci Evropského roku občanů 2013 připravuje. Harmonogram těchto akcí můžete nalézt na webovém portálu Euroskop.cz v rubrice věnované Evropskému roku občanů 2013.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie