Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 3. 2015 15:31

Evropský trh práce tématem kulatého stolu Národního konventu o EU

Národní konvent o EU k zaměstnanosti se konal v Hrzánském paláci.
Národní konvent o EU k zaměstnanosti se konal v Hrzánském paláci.
Národní konvent o Evropské unii zorganizoval kulatý stůl na téma zaměstnanost v EU. V pátek 27. března 2015 se sešli mimo jiné zástupci státní správy, politické reprezentace, sociálních partnerů a neziskových organizací, aby diskutovali postup ČR v oblasti zaměstnanosti.

Jednání zahájil státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza, podle kterého je vážným problémem především vysoká dlouhodobá nezaměstnanost: „Řada lidí ztrácí pracovní návyky, protože nemůže najít práci i několik let. Řešení dlouhodobé nezaměstnanosti, podobně jako zabezpečení dostatku příležitostí pro mladé, je mnohem složitější než řešení nezaměstnanosti cyklické.“

Cílem kulatého stolu s názvem Budoucnost zaměstnanosti v EU bylo zahájit debatu o situaci na trhu práce Evropské unie a prodiskutovat nejdůležitější aktuální otázky. Účastníci jednání se zaměřili především na budoucí vývoj zaměstnanosti, roli migrace při nepříznivém demografickém vývoji nebo na význam vnitřního trhu v oblasti práce. Výsledkem debaty bude doporučení adresované vládě a dalším tvůrcům evropské politiky.

článek a podrobnější informace naleznete na webových stránkách Národního konventu o EU

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie