Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 4. 2014 9:22

Státní tajemník jednal s náměstkyní gruzínské ministryně zahraničí

Tomáš Prouza s paní Tamar Beručašvili.
Tomáš Prouza s paní Tamar Beručašvili.
Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza se v pondělí 14. dubna setkal s náměstkyní gruzínské ministryně zahraničních věcí Tamar Beručašvili.

Státní tajemník potvrdil český zájem na hlubším zapojení Gruzie do evropských a mezinárodních struktur. Zároveň náměstkyni ujistil, že gruzínská strana může počítat s českou podporou při červnovém podpisu Dohody o hluboké a komplexní zóně volného obchodu (AA/DCFTA).

"Gruzie je pro nás prioritní zemí, kam cíleně směřujeme naši transformační pomoc," uvedl Tomáš Prouza. V té souvislosti diskutoval státní tajemník s náměstkyní ministryně zahraničí také možnost pomoci při dalším rozvoji gruzínské společnosti a ekonomiky a úspěšnějším zapojení země zejména do evropských struktur.

Náměstkyně Tamar Beručašvili během setkání zdůraznila dlouhodobou připravenost Gruzie stát se platným členem EU i NATO a zároveň vyslovila zájem o maximální posílení spolupráce s těmito organizacemi. Podle náměstkyně je řada Gruzínců oddána myšlence spolupráce s Evropskou unií, tento postoj je pak vysokou měrou sdílen i na politické úrovni.

 

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie