Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 8. 2014 16:40

Státní tajemník Prouza přijal delegaci Kosovské republiky

Státní tajemník T. Prouza přijal kosovské ministry G. Kasapolliho a B. Nikaje.
Státní tajemník T. Prouza přijal kosovské ministry G. Kasapolliho a B. Nikaje.
Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza uspořádal v úterý 19. srpna pracovní oběd s kosovským ministrem pro evropskou integraci Gëzimem Kasapollim a ministrem obchodu a průmyslu Bernardem Nikajem.

Na úvod setkání poděkoval ministr Kasapolli za podporu České republiky při evropském integračním procesu Kosova a za rozvoj vzájemných vztahů. Dále připomněl, že podpisem Stabilizační a asociační dohody se Kosovo blíží ke konci jedné etapy tohoto procesu a požádal o podporu České republiky v dalších fázích začleňování Kosova do evropských struktur.

Hlavními tématy pracovního setkání byly nedávný podpis Stabilizační a asociační dohody mezi Evropskou unií a Kosovem, liberalizační ekonomické procesy a rozvoj česko-kosovských politických i obchodních vztahů.

Státní tajemník Tomáš Prouza kosovskou delegaci ujistil, že Česká republika nadále zůstává spolehlivým partnerem Kosova a vyjádřil podporu pro zlepšování vztahů s dalšími evropskými zeměmi, zejména Srbskem. Dále ocenil výrazný posun pozitivním směrem při plnění předvstupních podmínek a tržních reformních opatření.

Závěrem obě strany ocenily vzájemný dialog a sdílení zkušeností. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie