Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 12. 2012 15:10

Úřad vlády zahajuje přípravu Národního programu reforem ČR pro rok 2013

Úřad vlády zahájil přípravné práce na Národním programu reforem ČR pro rok 2013. Proces oficiálně odstartoval kulatý stůl, který proběhl v pražském Lichtenštejnském paláci dne 17. prosince 2012.

Mezi pozvanými a účastníky byli především zástupci věcně příslušných ministerstev, Evropské komise, partnerů sociálního dialogu, akademické sféry, regionálních a místních asociací a svazů a řada zástupců občanské společnosti.

Cílem kulatého stolu bylo představit a projednat předběžnou pracovní osnovu Národního programu reforem ČR pro rok 2013 a vyměnit si názory na další kroky při provádění Evropského semestru v ČR.

Národní program reforem pro rok 2013 bude úzce provázán s plněním Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR 2012-2020 a s dalšími strategickými dokumenty vlády. Hlavním cílem Národního programu reforem bude podpora hospodářského růstu, posílení konkurenceschopnosti a příspěvek ke tvorbě pracovních míst. Bude také plně v souladu s prováděním politiky soudržnosti EU v podmínkách ČR.

Přítomní byli vyzváni k aktivní účasti na přípravě Národního programu reforem a k zaslání svých připomínek či vstupů. Úřad vlády bude i nadále pokračovat v tradici otevřených a inkluzivních konzultací, jejichž součástí bude série kulatých stolů plánovaných na leden 2013. Ty se zaměří na diskusi nad jednotlivými kapitolami Národního programu reforem 2013. Následovat budou další jednání tak, aby dokument mohl být dokončen, předložen vládě ke schválení a v polovině dubna 2013 předán Evropské komisi.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie