Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 7. 2012 12:35

Vládní Výbor pro EU přijal strategický dokument k prioritám v oblasti vnitřního trhu

Dne 19. července 2012 byl vládním Výborem pro Evropskou unii schválen dokument Priority vlády České republiky v aktuální agendě jednotného trhu EU. Česká republika dlouhodobě považuje vnitřní trh za klíčovou oblast evropské spolupráce, v níž se skrývá významný potenciál pro podporu růstu a konkurenceschopnosti ekonomik členských států. Právě odstraňování překážek na vnitřním trhu lze současně považovat za vhodný způsob stimulace vzniku pracovních míst. Podpora prorůstových politik tak doplňuje pokračující úsilí vlády ČR o stabilizaci a udržitelnost veřejných financí.

Priority vlády v oblasti jednotného trhu EU vytváří strategický rámec pro formulaci dílčích postojů vlády k návrhům v oblasti vnitřního trhu a pro stanovování priorit pro další normotvorbu. Dokument slouží také jako podklad pro debatu o prioritách v oblasti vnitřního trhu EU - je určen pro vládu České republiky, podnikatelskou sféru, spotřebitele a zainteresovanou veřejnost.

Jeho struktura odráží jednotlivé věcně vymezené segmenty sahající od života a práce občanů přes trh se zbožím a službami a finanční trh až po aktuální otázky podpory výzkumu a rozvoje evropského patentu. Pozornost je rovněž věnována možnostem uzavírání koalic podobně smýšlejících států a koordinace jejich pozic. Stranou přitom nezůstávají ani perspektivy visegrádské spolupráce. Přílohou textu jsou priority vlády České republiky vztahující se k připravovanému Aktu o jednotném trhu II, který bude Evropskou komisí představen na sklonku září 2012.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie