Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

21. 11. 2012 15:41

Vládní Výbor pro Evropskou unii schválil mandát na Evropskou radu

Dne 21. listopadu 2012 proběhlo 119. zasedání Výboru pro Evropskou unii na vládní úrovni. Hlavním bodem agendy bylo schválení mandátu pro předsedu vlády ČR pro jednání Evropské rady. Summit se uskuteční ve dnech 22.-23. listopadu 2012 v Bruselu.

Mandát poskytuje předsedovi vlády silnou a zároveň flexibilní pozici pro konečnou fázi jednání o víceletém finančním rámci EU, přičemž klíčovou prioritou České republiky zůstává efektivní kohezní politika zaměřená na nejméně rozvinuté členské státy a regiony a podpora politik podporujících hospodářský růst a konkurenceschopnost.

Výbor pro Evropskou unii rovněž schválil aktualizovanou pozici České republiky pro další jednání o budoucnosti Společné zemědělské politiky EU a věnoval se hodnocení plnění opatření obsažených v Národním programu reforem ČR pro rok 2012. V souvislosti s probíhajícími jednáními o přípravě obchodní a hospodářské dohody mezi EU a Kanadou Výbor potvrdil pokračování úsilí vlády ČR o zrušení vízové povinnosti zavedené Kanadou vůči ČR. Jednoznačně pozitivní vyznění měl informativní bod, v němž byli členové Výboru seznámeni s obnovením proplácení prostředků Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie