Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

15. 4. 2015 19:11

70. výročí konce 2. světové války připomene pietní akt na Vítkově i slavnostní Koncert ke Dni vítězství

Vláda ČR připravila ve spolupráci s válečnými veterány, nevládními organizacemi a občanskými sdruženími desítky akcí, na kterých si zástupci státu i občané letos v květnu připomenou 70. výročí konce 2. světové války.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Slavností koncert i vzpomínková akce na Vítkově

Konec války si připomenou váleční veteráni, nejvyšší ústavní činitelé, zástupci krajů i zástupci diplomatického sboru 5. května na slavnostním koncertě v Kongresovém centru Praha, nazvaném Koncert ke Dni vítězství. Hudební složku zajišťuje Ústřední hudba Armády České republiky.

Od 8. do 31. května bude na venkovních panelech u Lichtenštejnského paláce v Praze připravena Výstava „Čechoslováci pod prapory vítězství“. Výstava představuje prapory vojenských jednotek, které se dochovaly ve sbírce Vojenského historického ústavu a které symbolizují boj za obnovu Československa a osudy jednotek československého odboje.

8. května se počítá s již tradiční pietní vzpomínkou na pražském Vítkově, kde předseda vlády spolu s dalšími ústavními činiteli položí věnec a uctí památku padlých vojáků.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie