Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

30. 7. 2009 13:40

Akademie věd dostane od vlády o půl miliardy větší rozpočet

Předseda vlády Jan Fischer a předseda Akademie věd Jiří Drahoš / PM Jan Fischer and President of Academy of Science CR Jiří Drahoš, 30.7.2009
Předseda vlády Jan Fischer a předseda Akademie věd Jiří Drahoš / PM Jan Fischer and President of Academy of Science CR Jiří Drahoš, 30.7.2009
Předseda vlády Jan Fischer po schůzce s předsedou Akademie věd Jiřím Drahošem řekl, že pro příští rok vláda posílí rozpočtový příspěvek.

„Vláda je připravena posílit částku, která bude proudit do Akademie věd zhruba někde kolem půl miliardy korun,“ řekl premiér Fischer. Podle něj je to základní závěr dnešní debaty, které se účastnila také ministryně školství Miloslava Kopicová a ministr financí Eduard Janota. „Velmi to vítám, jsou to položky na činnosti, které Akademie věd platí na výzkum a vývoj,“ dodal na briefingu po jednání předseda akademie Jiří Drahoš.

 
Financování Akademie věd pro rok 2011 a 2012 bude podle premiéra záležet na její transformaci. „Ministr financí je připraven zmírnit dopad rozpočtových opatření na Akademii věd, ale v návaznosti na věcnou debatu,“ doplnil premiér.
 
Jednání mezi premiérem a předsedou akademie vyvolal návrh Rady pro výzkum a vývoj, který počítal s výrazným zkrácením finančních prostředků pro další roky. Finanční prostředky pro Akademii věd na příští rok měly být sníženy o necelou miliardu korun a další roky až o miliardy dvě. Tento krok zástupci akademie jednohlasně odmítli.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Zvuková příloha

Premiér: Vláda je připravena navýšit rozpočet Akademie věd o půl miliardy

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie