Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

10. 10. 2014 12:48

Bezpečnostní rada státu se bude zabývat nemocí Ebola i aktuální bezpečnostní situací v ČR a zahraničí

Bezpečnostní rada státu se na své schůzi ve středu 15. října 2014 bude zabývat aktuální problematikou Severoatlantické aliance a Evropské unie v bezpečnostní oblasti a aktuální bezpečnostní situací v České republice v souvislosti se současnou problematikou šíření nemoci Ebola.

Na programu schůze bude rovněž Národní strategie kybernetické bezpečnosti České republiky na období let 2015–2020 a Akční plán reakce na důsledky ukrajinsko-ruské krize.

Dále se Bezpečnostní rada státu bude věnovat problematice Optimalizaci skladby materiálů provizorních mostů uložených v pohotovostních zásobách u Správy státních hmotných rezerv a Plánu vytváření a udržování státních hmotných rezerv k zajištění bezpečnosti ČR na léta 2015–2016.

Schůze Bezpečnostní rady státu se bude také zabývat Koncepcí boje proti organizovanému zločinu na období let 2015–2017 a Návrhu aktualizace Statutu Ceny Jaroslava Jandy za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky.

Předmětem jednání bude i Informace o řešení problematiky ochrany kritické infrastruktury v České republice a Plán cvičení orgánů krizového řízení – upřesnění na léta 2015–2017.

Dále bude předložena Informace o zahájení nových programů bezpečnostního výzkumu a Informace o dosavadní pomoci ČR obyvatelstvu Ukrajiny a o humanitárních potřebách v souvislosti s nastávajícím zimním obdobím.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie