Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 5. 2015 18:22

Cenu Jaroslava Jandy získali za rok 2015 generál Miloš Svoboda a Středisko bezpečnostní politiky

Předseda vlády Bohuslav Sobotka na Úřadu vlády udělil Cenu Jaroslava Jandy, 27. května 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka na Úřadu vlády udělil Cenu Jaroslava Jandy, 27. května 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes na Úřadu vlády udělil Cenu Jaroslava Jandy brigádnímu generálovi Miloši Svobodovi a Středisku bezpečnostní politiky FSV UK. Premiér ocenil významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky. Vláda B. Sobotky obnovila udílení cen Bezpečnostní rady státu po devíti letech, poslední ročník soutěže proběhl na Úřadu vlády v roce 2006.

Bezpečnostní rada státu na své schůzi dne 23. března 2015 rozhodla udělit pro rok 2015 v hlavní kategorii dvě ceny, a to:

Středisku bezpečnostní politiky Centra pro sociální a ekonomické strategie Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze za dlouholetou aktivní činnost v oblasti bezpečnostní a obranné politiky v rámci České republiky i na mezinárodní úrovni, včetně aktivní činnosti v bezpečnostní komunitě,

brigádnímu generálovi Ing. Miloši Svobodovi, náměstkovi generálního ředitele Hasičského záchranného sboru pro prevenci a civilní nouzovou připravenost za dlouholetý významný osobní podíl v oblasti požární prevence, civilní nouzové připravenosti a krizového řízení.

Ve studentské kategorii nebyl předložen žádný návrh.

Cena Jaroslava Jandy

Cenu Jaroslava Jandy uděluje Bezpečnostní rada státu kolektivům i jednotlivcům v hlavní a ve studentské kategorii při příležitosti vstupu České republiky do NATO. Cena byla udělována v letech 2002 až 2006. Vláda premiéra Bohuslava Sobotky se rozhodla na návrh Bezpečnostní rady státu udělování této ceny od letošního roku obnovit.

V minulých letech Cenu Jaroslava Jandy získali v roce 2006 profesor Dr. Otto Pick za celoživotní prospěšnou práci v oblasti bezpečnostní politiky a její osvěty či v roce 2005 ve studentské kategorii Jan Závěšický za předloženou práci „Postavení a role Bezpečnostní rady státu jako součásti bezpečnostního systému České republiky“.

Poznámka
Plukovník Jaroslav Janda (19321997), voják a politik, byl vědeckým pracovníkem v oblastech organizace a řízení a bezpečnostní a vojenské strategie. Pro odpor k okupaci Československa
v roce 1968 musel opustit armádu. Až v 90. letech minulého století se mohl opět věnovat strategickému vojenství, sociálnímu řízení v podmínkách ozbrojených sil a bezpečnostní politice.
Je autorem desítek odborných prací.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie