Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

5. 8. 2014 14:50

Čtrnáctá bilanční cesta: Premiér Sobotka se setkal s ministrem vnitra Chovancem

Premiér Bohuslav Sobotka se v rámci bilančních setkal 5. srpna 2014 v pobočce České pošty s ministrem vnitra Milanem Chovancem.
Premiér Bohuslav Sobotka se v rámci bilančních setkal 5. srpna 2014 v pobočce České pošty s ministrem vnitra Milanem Chovancem.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v rámci další bilanční cesty po resortech setkal v největší pražské pobočce České pošty s ministrem vnitra Milanem Chovance. Společně projednali především priority resortu a plnění programového prohlášení.

Jedním z témat setkání byla stabilizace České pošty, a to především v hospodářské a personální oblasti. Premiér zopakoval v souladu s programovým prohlášením vlády snahu zachovat síť regionálních poboček České pošty tak, aby byly poštovní služby nadále plně dostupnou veřejnou službou.

Premiér Sobotka ocenil práci ministra Chovance v problematice stabilizace bezpečnostních sborů a úspěšným bojem s drogovou kriminalitou ve spolupráci se saskými a bavorskými sousedy. Dále předseda vlády připomněl důležitost vzniku týmu Kobra, který má za sebou první výsledky v boji proti daňové kriminalitě.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka a ministr vnitra Milan Chovanec se také shodli na dalších prioritách resortu a legislativních záměrech, které pomohou naplnit Programové prohlášení vlády, jako je novela zákona o politických stranách či novela zákona o přestupcích včetně registru přestupků. Za důležitou premiér Sobotka označil také koordinaci státní správy v oblasti IT.

Další bilanční cesta předsedy vlády povede již ve čtvrtek 7. srpna za místopředsedy vlády Andrejem Babišem a také za Pavlem Bělobrádkem.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie