Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

25. 7. 2014 12:44

Desátá bilanční cesta: Vláda plní klíčové priority v oblasti EU fondů

Premiér Bohuslav Sobotka se v pátek 25. července 2014 v rámci svých bilančních cest po resortech setkal s ministryní Věrou Jourovou.
Premiér Bohuslav Sobotka se v pátek 25. července 2014 v rámci svých bilančních cest po resortech setkal s ministryní Věrou Jourovou.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se v rámci desáté bilanční návštěvy jednotlivých resortů setkal 25. července 2014 s ministryní pro místní rozvoj Věrou Jourovou. Hlavním tématem bylo čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie, hovořili také o oblasti investic do sociálního bydlení.

Premiér Bohuslav Sobotka ocenil velmi aktivní přístup ministryně Věry Jourové a plnění vládních priorit jako jsou dokončení přípravy na čerpání fondů pro roky 2014-2020 a dokončení Dohody o partnerství.

Hlavním tématem společného jednání tedy bylo čerpání evropských financí. Ministerstvo pro místní rozvoj se snaží eliminovat škody po předchozím vedení a dočerpat maximální objem prostředků z programového období EU 2007-2013.

Významným bodem jednání bylo také schválení Dohody o partnerství a devíti operačních programů pro programové období 2014-2020. Schválení devíti operačních programů přinese České republice možnost čerpat téměř 600 miliard korun.

Na desáté bilanční cestě řešil premiér Bohuslav Sobotka s ministryní Věrou Jourovou rovněž investice do sociálního bydlení. Cílem je využít v co největší míře evropské finance.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie