Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

24. 7. 2014 17:09

Devátá bilanční cesta: Prioritou je novelizace občanského zákoníku a exekučního řádu

Premiér Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 24. července 2014 v rámci bilančních cest setkal s ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou.
Premiér Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 24. července 2014 v rámci bilančních cest setkal s ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se v rámci deváté bilanční návštěvy jednotlivých resortů setkal 24. července 2014 s ministryní spravedlnosti Helenou Válkou. Společně hovořili o novele občanského zákoníku, exekučního řádu a v neposlední řadě také insolvenčního zákona.

Hlavním tématem mezi premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou byla připravovaná novela občanského zákoníku, která patří mezi hlavní priority nové vlády v právní oblasti. Vládní ambicí je přijmout změny v občanském právu ještě v tomto roce.

Předmětem jednání byla také novela insolvenčního zákona. Kdy ministerstvo spravedlnosti v současné době podrobně analyzuje současný stav a připraví takové úpravy, které přinesou do tohoto zákona především transparentnost a lepší dohled nad insolvenčními správci. Další významnou prioritou vlády, která byla na bilanční cestě diskutována, byla novela exekučního řádu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie