Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

26. 8. 2015 11:07

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg navštíví ČR

Předseda vlády Bohuslav Sobotka bude jednat s generálním tajemníkem Severoatlantické aliance Jensem Stoltenbergem, který na jeho pozvání navštíví v září 2015 Českou republiku. Hlavním tématem jejich rozhovorů bude adaptace NATO na proměny bezpečnostního prostředí.

Premiér Bohuslav Sobotka bude jednat s generálním tajemníkem Jensem Stoltenbergem mimo jiné o implementaci Akčního plánu připravenosti NATO, přijatého na summitu ve Walesu v září 2014, příspěvku ČR k jeho naplňování a o přípravě summitu NATO, který se bude konat v červenci 2016 ve Varšavě.

Jednání se v delegaci předsedy vlády zúčastní první místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, ministr obrany Martin Stropnický a ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek. Generální tajemník Stoltenberg se v Praze setká také s prezidentem republiky Milošem Zemanem.

Jens Stoltenberg přijíždí na svou první návštěvu ČR poté, co se v říjnu 2014 ujal funkce generálního tajemníka NATO. Poslední návštěva generálního tajemníka NATO v ČR se uskutečnila v dubnu 2014, kdy premiér Sobotka v Praze přivítal Anderse Fogha Rasmussena.

Přesný termín návštěvy generálního tajemníka Severoatlantické aliance bude upřesněn.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie