Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

9. 11. 2016 19:14

Gratulace předsedy vlády Bohuslava Sobotky Donaldu Trumpovi ke zvolení prezidentem USA

Vážený pane zvolený prezidente,

přijměte prosím mé blahopřání k Vašemu volebního úspěchu v prezidentských volbách a ke zvolení do funkce prezidenta Spojených států amerických.

Američtí občané se rozhodli pro změnu a zvolili kandidáta, od kterého očekávají nové přístupy a pohledy na řadu otázek. Bude tak zároveň zahájeno nové období spolupráce mezi Spojenými státy americkými a Českou republikou, která je pevně ukotvena v transatlantickém partnerství, o jehož pevnosti nemáme pochyby.

Přeji Vám mnoho úspěchů při vykonávání náročné a odpovědné práce v roli 45. prezidenta Spojených států amerických. Ty jsou pro Českou republiku nejen klíčovým spojencem v rámci transatlantických vazeb, ale také v bilaterálních vztazích, které stojí na společných hodnotách svobody, demokracie a dodržování lidských práv.

Jsem také přesvědčen, že partnerství mezi našimi zeměmi, jež stojí na pevných politických, ekonomických i kulturních vazbách, se bude i nadále rozvíjet. Česká vláda je připravena zahájit spolupráci s Vaší administrativou v otázkách boje proti mezinárodnímu terorismu, našeho diplomatického zastupování USA v Sýrii a našich závazků jako člena Severoatlantické aliance.

S úctou

Bohuslav Sobotka, předseda vlády České republiky

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie