Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 10. 2014 11:53

Jednání tripartity se mimořádně zúčastnil prezident ČR Miloš Zeman

Tisková konference po jednání tripartity za účasti prezidenta Miloše Zemana, 20. října 2014.
Tisková konference po jednání tripartity za účasti prezidenta Miloše Zemana, 20. října 2014.
Rada hospodářské a sociální dohody ČR v pondělí 20. října projednala Akční plán na podporu růstu a zaměstnanosti. Dále se tripartita zabývala Návrhem řešení problematiky vodní dopravy. Jednání Tripartity se dnes mimořádně účastnil také prezident republiky Miloš Zeman, který společně se zástupci zaměstnavatelů, zaměstnanců i vlády prodiskutoval otázky zvýšení tarifních platů pro zaměstnance veřejného sektoru či problematiku elektronické evidence tržeb.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Akčním plánem na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti chce vláda posílit roli odborů i zaměstnavatelů na realizaci hospodářské politiky. Materiál reaguje na aktuální hospodářské potřeby země a shrnuje legislativní a nelegislativní opatření na podporu hospodářského růstu. Hlavními prioritami Akčního plánu je efektivní čerpání evropských fondů, investice do výstavby páteřní infrastruktury, opravy a údržby bytového fondu a veřejných budov. Dalšími prioritami jsou zefektivnění systému územního a stavebního řízení, efektivní zadávání veřejných zakázek, podpora exportu, zvýšení potenciálu ICT sektoru, efektivní výkon fungující veřejné správy a podpora zaměstnanosti, tedy posílení úřadů práce, aktivní politika zaměstnanosti a sladění pracovního a rodinného života.

Dále se Rada hospodářské a sociální dohody ČR na svém jednání v přítomnosti prezidenta republiky Miloše Zemana zabývala také Daňovými opatřeními v oblasti vnitřního trhu, a to zejména elektronickou evidencí tržeb, jejímž cílem je zlepšení výběru daní, k čemuž se vláda zavázala ve svém programovém prohlášení. Od tohoto opatření lze očekávat zlepšení daňové morálky v ČR a postupné zvýšení příjmů státní pokladny.

Kabinet předsedy vlády Bohuslava Sobotky projednal společně se sociálními partnery také Návrh řešení problematiky vodní dopravy. Další jednání je plánováno na 10. listopadu, kdy se sejde Rada hospodářské a sociální dohody se zástupci krajských tripartit.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie