Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

21. 7. 2014 13:50

Jednání vlády ČR se zúčastnil prezident republiky Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman se v pondělí 21. července 2014 zúčastnil jednání kabinetu premiéra Bohuslava Sobotky v sídle Úřadu vlády.
Prezident Miloš Zeman se v pondělí 21. července 2014 zúčastnil jednání kabinetu premiéra Bohuslava Sobotky v sídle Úřadu vlády.
Prezident Miloš Zeman se v pondělí 21. července 2014 zúčastnil jednání kabinetu premiéra Bohuslava Sobotky v sídle Úřadu vlády ČR. Tématem jednání byla například koordinace zahraničí politiky, ekonomická diplomacie, otázky obranné politiky i aktuální politická situace.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka společně s prezidentem Milošem Zemanem a vládním kabinet diskutovali o koordinaci zahraniční politiky ČR a ústavních činitelů v oblasti bezpečnostní politiky a obrany. Shodli se na pozitivním dopadu jednotného postoje České republiky vůči Evropské unii a fungující komunikaci mezi členy vlády a prezidentem ČR. Prezident Miloš Zeman ocenil práci vlády v oblasti získávání a podpory nových investic, díky kterým se daří vládě vytvářet nová pracovní místa, podporovat hospodářství a plnit tak jedny ze svých hlavních priorit. Součástí návštěvy prezidenta republiky na zasedání vlády byl také společný oběd s členy vlády, kde probíhala diskuse nad aktuálními politickými otázkami. Prezident Zeman rovněž potvrdil, že jeho další návštěva na jednání vlády bude v momentě, kdy se bude vláda zabývat konečnou podobou státního rozpočtu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie