Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

9. 8. 2007 10:53

Komise doporučila zachování letecké základny Přerov

Meziresortní komise ustavená k posouzení možnosti zachování letecké základny Přerov a jejího využití pro smíšený letecký provoz se včera na svém závěrečném zasedán shodla na jejím zachování.

„Na základě předchozích jednání, posouzení veškerých argumentů a po seznámení přítomných s předpokládanou transformací letectva v rámci 2. etapy reformy ozbrojených sil ČR se komise většinou hlasů rozhodla doporučit vládě zachování letecké základny v Přerově jako základny se smíšených leteckým provozem,“ uvedl po včerejším zasedání komise její předseda, první náměstek ministryně obrany Martin Barták.

Konečné slovo v celé věci však bude mít vláda. Návrh komise jí bude předložen do konce září letošního roku.

Současně meziresortní komise doporučila zavedení plnohodnotného leteckého provozu na letecké základně Náměšť nad Oslavou. Ministerstvo obrany zde bude usilovat o výrazné navýšení vojenské techniky. Letiště v Náměšti zůstává i nadále jednou z perspektivních vojenských posádek a hraje důležitou roli v systému protivzdušné obrany NATO.

Komise složená ze zástupců ministerstev obrany, dopravy a pro místní rozvoj, hejtmanů kraje Olomouckého, Zlínského a kraje Vysočina, primátora statutárního města Přerova a starosty Náměšti nad Oslavou byla ustavena na základě usnesení vlády z listopadu loňského roku. Jejím úkolem bylo provedení analýzy všech aspektů a možností zachování letiště Přerov.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie