Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

31. 8. 2013 13:19

Letošní úroda byla nadprůměrná

Předseda vlády Jiří Rusnok v sobotu 31. srpna 2013 navštívil 40. ročník mezinárodní výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích.
Předseda vlády Jiří Rusnok v sobotu 31. srpna 2013 navštívil 40. ročník mezinárodní výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích.
I přes červnové povodně byla letošní úroda úspěšná. Na Národních dožínkách v Českých Budějovicích to řekl premiér Jiří Rusnok.

Předseda vlády se nebojí o odbyt českého obilí a pokud jde o řepku, tak je letos mimořádně úrodná. „Snažíme se podpořit podmínky života na venkově, to je to, co může vláda ovlivnit. Tam se snažíme preferovat programy, které jsou investovány na venkově v zemědělství. Jinak samotná podpora se odvíjí od společné zemědělské politiky,“ řekl premiér Jiří Rusnok.

Ze dne na den se zlepšit podmínky pro zemědělce podle Jiřího Rusnoka nedají. „Naše země bude schopna postupně podmínky srovnat se standardem Evropské unie. Neměřme se s extrémy, jako jsou alpské země, toho nikdy nedosáhneme,“ dodal předseda vlády.

Spotřebitelé by si měli pro podporu českých zemědělců podle premiéra především prohlížet, co si kupují. „A někdy je lepší třeba ušetřit na krabičce cigaret a koupit si lepší sýr, který je od českých výrobců,“ dodal Jiří Rusnok.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Zvuková příloha

Rozhovor premiéra Rusnoka s novináři na výstavě Země živitelka, 31. srpna 2013

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie