Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 6. 2021 17:30

Maďarsko zapůjčilo České republice 40 950 dávek vakcíny proti covid-19

Předseda vlády Andrej Babiš převzal vakcíny od maďarského ministra zahraničí Pétera Szijjárta, 4. června 2021.
Předseda vlády Andrej Babiš převzal vakcíny od maďarského ministra zahraničí Pétera Szijjárta, 4. června 2021.
Předseda vlády ČR Andrej Babiš převzal v pátek 4. června 2021 z rukou ministra zahraničí Maďarska Pétera Szijjárta 40 950 dávek vakcíny firem BioNTech/Pfizer proti covid-19.

Premiér Andrej Babiš převzal vakcíny z rukou maďarského ministra zahraničí Pétera Szijjárta v Národním očkovacím centru v O2 Universum v Praze.

Jsem velice rád, že to takto dopadlo, že k nám pan ministr osobně vážil cestu. Toto je důkaz obrovského přátelství mezi našimi zeměmi. S Maďarskem to funguje perfektně, nikdy nás nenechali ve štychu. Maďarsko již dříve darovalo Česku 160 plicních ventilátorů a přenechalo dodávku 200 nemocničních lůžek,“ uvedl Andrej Babiš.

Dávky poskytnuté Maďarskem využije Česká republika na vakcinaci v Národním očkovacím centru v O2 Universum. Zde se každou hodinu podaří naočkovat 600 lidí. Každý den tak vakcínu obdrží téměř 6000 lidí. Od poloviny června pak zdravotníci zvládnou vyočkovat více než 7000 dávek denně.

Podobně vakcíny zapůjčilo také Rakousko, darem je Česká republika dostala od Izraele a Srbska a dorazí také ze Slovenska a Slovinska.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie