Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 6. 2008 13:25

Ministerstvo vnitra prodalo v E-aukci majetek, zisk využije na nákup nových policejních vozů a investice do hasičské techniky

Ministerstvo vnitra přistoupilo k ojedinělému kroku. Dnes 17. června nabídlo k odprodeji E-aukcí nepotřebný majetek. "Dvě stě milionů korun získaných v dnešní aukci považuji za velký úspěch,“ sdělil k E-aukci ministr vnitra Ivan Langer.

„Majetek, který jsme nepotřebovali, najde nové využití. Ministerstvo vnitra disponuje majetkem, který nevyužívá. Chceme být dobří hospodáři. Nač dále investovat do něčeho, co nepotřebujeme a utrácet tak finanční prostředky? Rozhodli jsme se pro transparentní odprodej. Uspoříme náklady a získáme příjmy na další investice do Policie ČR a Hasičského záchranného sboru. 280 milonů korun získaných v dnešní aukci považuji za velký úspěch,“ sdělil k E-aukci ministr vnitra Ivan Langer. V E-aukci byl prodán objektu Zařízení služeb ministerstva vnitra v Radlicích. Jedná se Provozní areál automobilových opraven, který je situován při hlavní komunikaci ulice Radlická a ulice U Slévárny, která prochází areálem. Budovy, haly a další objekty jsou převážně využity k opravárenské, administrativní a skladové činnosti. Celková rozloha objektu je: 21 655 m2.

E-aukce Radlic byla zahájena dnes 17. 6. 2008 v 11,00 hod. Minimální požadovaná cena byla 200 000 000,- Kč. Minimální výše jednoho příhozu byla 1 000 000,- Kč, maximální výše jednoho příhozu činila 10 000 000,- Kč. Areál byl nakonec prodán za 280 000 000,-Kč. Průběh E-aukce bylo možné sledovat přímo za účasti novinářů v realitní kanceláři Clanroy Sales, a.s., Šmilovského 1264/5, Praha 2, nebo z kteréhokoliv místa s přípojku na internet s dostatečnou přenosovou kapacitou a zabezpečením umožňujícím přenos příslušných dat přímo na stránkách realitní kanceláře. Další E-aukce proběhne 26. června 2008. Do dražby půjde objekt v Klecanech.

Informace poskytla tisková mluvčí Ministerstva vnitra ČR Jana Malíková

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie