Aktuálně

8. 11. 2011 14:14

Ministr vnitra jednal se starosty Šluknovska

Ministr vnitra Jan Kubice a policejní prezident plk. Petr Lessy se setkali se starosty měst a obcí, které se potýkají s problémy v sociálně vyloučených lokalitách. Společně jednali o aktuální bezpečnostní situaci v regionu a o bezpečnostních opatřeních policie.

Preventivní   projekty,  metodická  pomoc  obcím,  působení  protidrogového policejního  týmu a navýšení stavu hlídkové služby o 50 míst. Tato opatření dnes Jan Kubice nabídnul jako podporu městům a obcím na Šluknovsku.

Problémy,  se  kterými  se  vaše  města a obce potýkají, se nedají vyřešit rychle.  Jedná  se  o dlouhodobou záležitost. Lidé, kteří se do vašich měst nastěhovali,  s sebou nesou mnoho patogenních návyků. Je velmi důležité, že se  podařilo  stabilizovat  situaci  v  oblastí  té  nejzávažnější, násilné kriminality,”  uvedl při jednání ministr vnitra Jan Kubice s tím, že drobná kriminalita je nejčastěji spojena s kriminalitou drogovou.

Z  tohoto důvodu začne v oblasti působit speciální tým na potírání drogové kriminality  zaštítěný  Národní  protidrogovou  centrálou,” dodal policejní prezident  plk.  Petr  Lessy. Doplnil také, že došlo k navýšení tabulkového stavu  policistů hlídkové služby ve Varnsdorfu o 50 míst, což bude základem vznikající Speciální pořádkovou jednotku.

Ministr  vnitra  zároveň  představil novou pomůcku pro obce potýkající se s problematikou   sociálně  vyloučených  lokalit  -  rozcestník  na  webových stránkách   Ministerstva   vnitra.   Tento   rozcestník  shromáždí  všechny existující  materiály  (manuály,  metodická  stanoviska, právní stanoviska, příklady  dobré  praxe)  k problematice sociálně vyloučených lokalit a bude průběžně doplňován a aktualizován.

Přítomní  starostové  také  ocenili spolupráci s policií a odborem prevence kriminality Ministerstva vnitra. Resort vnitra totiž v problémových městech finančně  podporuje  vznik  kamerových systémů a činnost asistentů prevence kriminality, a to jako součást preventivního projektu Úsvit.

Zdroj: Ministerstvo vnitra

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie