Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 10. 2011 16:47

Ministr zemědělství Ivan Fuksa opouští vládu

Předseda vlády Petr Nečas dnes předal do rukou prezidenta republiky Václava Klause návrh na odvolání ministra zemědělství Ivana Fuksy. Prezident návrh přijal. Důvodem je dlouhodobá nespokojenost s prací Ivana Fuksy.

Prezident Václav Klaus a předseda vlády Petr NečasUvažoval jsem o jeho odvolání už na jaře. Od jara se nejenom má nespokojenost s prací pana ministra nerozptýlila, ale naopak prohloubila. V mnoha ohledech byl pro mě zklamáním, protože jsem ho vzal do vlády jako součást klíčového ekonomického týmu, který měl tvořit společně s ministrem Martinem Kocourkem. Skutečností bylo, že se většinou jednání vlád pouze promlčel, vystupoval pouze k bodům, které se týkaly ministerstva zemědělství,“ řekl předseda vlády Petr Nečas po jednání s prezidentem.

Předseda vlády si dnes ministra Fuksu pozval a sdělil mu, že ponese návrh na jeho odvolání prezidentovi. „Z mé strany to není osobní otázka, že bych chtěl Ivana Fuksu dehonestovat nebo zpochybňovat jeho charakter nebo něco podobného. Ty důvody jsou politického charakteru, že jako předseda vlády jsem s ním dlouhodobě nespokojený,“ dodal premiér.

Návrh na jmenování nového ministra zemědělství sdělí premiér prezidentu republiky v řádech dnů.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie