Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 12. 2014 21:18

Na posledním jednání v roce 2014 schválila vláda úpravy zákona o dětské skupině i plán odpadového hospodářství

Místopředseda Bělobrádek, premiér Sobotka a 1. místopředseda Babiš na tiskové konferenci po jednání vlády ve Strakově akademii 22. prosince 2014.
Místopředseda Bělobrádek, premiér Sobotka a 1. místopředseda Babiš na tiskové konferenci po jednání vlády ve Strakově akademii 22. prosince 2014.
Vláda ČR na svém posledním jednání v roce 2014 schválila úpravy zákona o dětské skupině, projednala plán odpadového hospodářství ČR pro roky 2015-2024, odsouhlasila vypsání nového výběrového řízení na pozici náměstka ministra vnitra pro státní službu a zahájila projednávání Aktualizace Státní energetické koncepce.

Nahrává se přehrávač videa ...

Plán odpadového hospodářství, který předložilo ministerstvo životního prostředí, určuje způsoby nakládání s odpady, předcházení jejich vzniku a snižování měrné produkce odpadů. Zároveň se snaží minimalizovat nepříznivé účinky na lidské zdraví a životní prostředí při vzniků odpadů a nakládání s nimi. Dokument bude sloužit zároveň jako podklad pro přípravu krajských plánů odpadového hospodářství.

Náměstek pro státní službu

Vláda projednala nové výběrové řízení na náměstka pro státní službu a personálního ředitele. Vzhledem k tomu, že v prvním výběrovém řízení žádný žadatel neuspěl, vypíše Ministerstvo vnitra výběrové řízení znovu.

V projednávaném materiálu jsou stanoveny předpoklady a požadavky pro přijetí uchazeče na služební místo náměstka ministra vnitra pro státní službu. Zároveň navrhuje jmenování členů výběrové komise a přibližný časový harmonogram. Nově si může úspěšný uchazeč doplnit jazykové vzdělání do konce roku 2015.

Energetická koncepce České republiky

Jedním z bodů pondělního jednání byla rovněž Státní energetická koncepce, která určuje hlavní strategii České republiky pro zaručení dodávek energie. Koncepce nadále počítá především s využití jaderné energie, následně pak se zemním plynem a ropou. V jejím projednávání budou ministři pokračovat v polovině února 2015.

Dalšími schválenými body jsou například úprava pravidel pro poskytování podpor Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem nebo věcný záměr zákona o posuzování shody stanovených výrobků při jejich uvádění na trh podle společného rámce EU.

K prvnímu jednání v roce 2015 se vláda ČR sejde již 7. ledna.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie