Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

14. 7. 2010 13:17

Na všech ministerstvech již úřadují noví ministři

Dnes dopoledne dokončil premiér Petr Nečas uvádění ministrů do jejich funkcí.

Hned ráno přivítal v budově ministerstva zemědělství dosavadní šéf resortu Jakub Šebesta svého nástupce Ivana Fuksu. Nový ministr při svém uvedení novinářům prozradil první kroky ministerstva, mezi kterými bude příprava podkladu do programového prohlášení vlády či řešení situace v Lesích ČR. Za svou prioritu pak Ivan Fuksa označil vyjednávání s Evropskou unií o podmínkách pro české zemědělce.

Gustav Slamečka poté uvedl do funkce nového ministra dopravy Víta Bártu. Ten vidí hlavní priority resortu v puštění konkurence na železnici a efektivnějším využití peněz přidělených resortu dopravy.

Jako další si převzal úřad Martin Kocourek, který povede ministerstvo průmyslu a obchodu po Vladimíru Tošovském. Zajištění energetické bezpečnosti České republiky, modernizace jaderných zdrojů či liberalizace energetického trhu patří mezi hlavní priority nového ministra.

V budově ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí přivítal svého nástupce Kamila Jankovského dosavadní ministr Rostislav Vondruška. Jankovský si dal za svůj stěžejní cíl přípravu legislativy v oblasti veřejných zakázek. Premiér při této příležitosti zdůraznil potřebu věnovat se zlepšení získávání dotací z evropských fondů. Stejně jako u ostatních úřadů Petr Nečas zdůraznil nutnost vypořádání se s menším rozpočtem.

Posledním ministrem, který byl ještě před polednem slavnostně uveden do své funkce, byl Leoš Heger, jenž bude od nynějška řídit resort zdravotnictví. Na ministerstvu jej uvedla odcházející ministryně Dana Jurásková. Nový šéf ministerstva zdravotnictví se bude snažit znovu navázat na spolupráci s Českou lékařskou komorou a pracovat na stanovení standardu a nadstandardu ve zdravotnictví.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie