Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

28. 4. 2015 16:07

Nové oddělení urgentního příjmu v Motole pomůže tisícům pacientů

Premiér Sobotka a ministr zdravotnictví Němeček při otevření oddělení urgentního příjmu v nemocnici v Motole, 28. dubna 2015.
Premiér Sobotka a ministr zdravotnictví Němeček při otevření oddělení urgentního příjmu v nemocnici v Motole, 28. dubna 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka společně s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem a ředitelem pražské Fakultní nemocnice Motol Miloslavem Ludvíkem otevřeli nově zrekonstruovanou halu urgentního příjmu pro dospělé pacienty ve Fakultní nemocnici Motol.

Otevření nového urgentního příjmu v motolské nemocnici je mimořádně dobrou zprávou pro tisíce pacientů. Jsem rád, že se podařilo tento investiční záměr dotáhnout do úspěšného konce a že nemocnice hospodaří do té míry kvalitně, že si dokázala na projekt našetřit ze svých finančních prostředků. Nový urgentní příjem umožní, aby byla motolská nemocnice a hlavní město Praha lépe připravena na případné větší havárie a rizikové události,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Jedním z hlavních důvodů rekonstrukce oddělení urgentního příjmu ve Fakultní nemocnici Motol byl předpoklad zvýšeného přílivu pacientů v souvislosti s otevřením stanice metra Nemocnice Motol prodloužené trasy A.

Zároveň bylo nutné vyhovět požadavku Ministerstva zdravotnictví, vycházejícího také ze zákona, na jedno kontaktní místo pro Zdravotnickou záchrannou službu, zvýšení nedostatečné lůžkové kapacity oddělení a možnost bezodkladného přijetí nemocných od ZZS.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie