Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

13. 5. 2016 14:51

O dostavbě dálnice D6, rozvoji průmyslových zón i dostupnosti lékařské péče jednal v Karlovarském kraji premiér Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka si prohlédl průmyslovou zónu Witte Ostrov, 13. května 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka si prohlédl průmyslovou zónu Witte Ostrov, 13. května 2016.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka dnes v rámci pracovních cest do regionů navštívil Karlovarský kraj. Premiér se setkal s členy Rady Karlovarského kraje, o dostupnosti a stabilizaci zdravotní péče poté jednal se zástupci vedení i odborů Karlovarské krajské nemocnice. V Sokolově a Ostrově se zajímal o stav a rozvoj průmyslových zón v kraji.

Se členy Rady Karlovarského kraje premiér Sobotka jednal především o rozvoji dopravní infrastruktury včetně dálnice D6. Vláda tuto důležitou problematiku nyní řeší v souvislosti se zákonem o posouzení vlivu na životní prostředí EIA. Tři úseky D6 jsou součástí seznamu jedenácti klíčových staveb, o jejichž realizaci v rámci zrychleného režimu posouzení vede ČR jednání s Evropskou komisí. Cílem vlády je do konce května schválit novelu zákona o EIA, předložit ji Parlamentu a dosáhnout možnosti v příštím roce vypsat výběrová řízení pro realizaci jedenácti strategických dopravních staveb, včetně tří úseků D6 v Karlovarském kraji.

Dalšími tématy jednání s radou kraje byly investice do oprav silnic druhých a třetích tříd, které chce vláda podpořit i pro příští rok, bezpečnost ve školách a celém regionu a tvorba nových pracovních míst.

Premiér Sobotka se dnes v rámci pracovní cesty setkal se zástupci vedení nemocnic v Karlových Varech a Chebu, ale také zástupci lékařů a dalšího zdravotnického personálu. Tématy jednání byly rozvoj zdravotnictví v Karlovarském kraji, nedostatek lékařů a zdravotních sester a dostupnost zdravotní péče v regionu. Předseda vlády zopakoval svou prioritou, tedy zvýšení platů zdravotním sestrám a lékařům od roku 2017 o 10 %, stejně jako zvýšení platby za státní pojištěnce či prosazení reformy vzdělávání lékařů.

Během návštěvy Sokolova se předseda vlády Sobotka zajímal o aktuální stav a další kroky v připravovaných průmyslových zónách. V Ostrově se premiér zúčastnil otevření závodu společnosti Witte Automotive na výrobu vnějších a vnitřních lakovaných klik. Společnost by měla postupně v regionu vytvořit až pět set nových pracovních míst.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie