Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 1. 2012 16:55

Premiér: Chceme srozumitelně a přehledně přiblížit lidem to nejpodstatnější z reforem

Od ledna 2012 začínají platit reformní zákony v sociální oblasti, ve zdravotnictví i v daních. Přichystaná je důchodová reforma a průběžně se plní protikorupční opatření a další změny, které se dotknou všech občanů.

V rámci větší informovanosti o změnách a pro snazší orientaci ve vládních reformách funguje od začátku roku nová webová stránka www.reforma.cz, která shrnuje a popisuje schválené i plánované změny. Za první dny provozu stránka zaznamenala přes třicet tisíc zobrazení.

Od ledna 2012 začaly platit reformní zákony v sociální oblasti, ve zdravotnictví i v daních. Přichystaná je další etapa důchodové reformy a průběžně se plní protikorupční opatření a další změny, které se dotknou všech občanů. Chceme srozumitelně a přehledně přiblížit lidem to nejpodstatnější z reforem na jednom místě, proto byla spuštěna webová stránka www.reforma.cz,“ řekl na tiskové konferenci premiér Petr Nečas.

Na reformním webu je možné najít přehled hlavních změn a nejčastější otázky a odpovědi u důchodové reformy, reformy zdravotnictví, sociální reformy, daňové reformy a u protikorupčních opatřeních. Každá reformní stránka také obsahuje modelové situace, citace premiéra, ministrů a ekonomů k jednotlivým změnám a část zaměřenou na odborné informace o reformách.

Adresy jednotlivých reforem pro případné odkazování:
www.reforma.cz – úvodní stránka
duchodova.reforma.cz 
socialni.reforma.cz
zdravotni.reforma.cz
danova.reforma.cz
protikorupcni.reforma.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie