Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 10. 2014 12:12

Předseda ČMKOS podpořil rozhodnutí vlády B. Sobotky zvýšit platy zaměstnanců veřejného sektoru

Českomoravská konfederace odborových svazů podpořila prostřednictvím svého předsedy Josefa Středuly kroky vlády oblasti mzdové politiky, zejména zvýšení minimální mzdy, zvýšení platů ve veřejném sektoru, či prosazení zásadních změn v oblasti daní a pojistného.

Mohu Vás, vážený pane předsedo vlády, ubezpečit, že rozhodnutí vlády realizovat část tohoto navýšení již od listopadu letošního roku v žádném případě nebereme jako samozřejmost. Nemohu však nevzpomenout a neocenit i další pozitivní kroky Vaší vlády – především zvýšení minimální mzdy pro rok 2015 o téměř 9% a přípravu a prosazení zásadních změn v oblasti daní a pojistného. Ani jedno ani druhé se jistě neprosazovalo lehce. Jsem překvapen, jak málo si veřejnost uvědomuje, co zde bylo od předchozí koalice nachystáno. Vždyť stačilo opravdu jen velmi málo a od 1. 1. 2015 by došlo k výraznému zvýšení zdanění zaměstnanců a zásadnímu ataku na postavení odborů a kolektivního vyjednávání v české společnosti,“ uvádí předseda ČMKOS v dopise předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi.

Českomoravská konfederace odborových svazů je největší odborovou centrálou v České republice. ČMKOS je dobrovolným, otevřeným a nezávislým demokratickým sdružením 29 odborových svazů, jehož posláním je ochrana mzdových, pracovních a životních podmínek a práv zaměstnanců. Jako jeden ze sociálních partnerů se aktivně účastní tripartitních jednání s vládou a zaměstnavateli v rámci Rady hospodářské a sociální dohody ČR.

V příloze naleznete dopis předsedy ČMKOS Středuly.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty

Fotogalerie [F] fotogalerie