Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

26. 8. 2019 19:08

Předseda vlády Andrej Babiš jednal s velvyslanci

Premiér Andrej Babiš a ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček na poradě velvyslanců v Černínském paláci, 26. srpna 2019.
Premiér Andrej Babiš a ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček na poradě velvyslanců v Černínském paláci, 26. srpna 2019.
Premiér Andrej Babiš se v pondělí 26. srpna 2019 zúčastnil v Černínském paláci porady vedoucích zastupitelských úřadů České republiky. Poradu předseda vlády zahájil projevem, po kterém následovala diskuse.

Na poradě vedoucích zastupitelských úřadů a stálých misí předseda vlády poděkoval velvyslancům za jejich práci a skvělé zastupování České republiky v zahraničí. „Příznivý vývoj zahraničního obchodu je podporován jak institucemi v České republice, tak právě naším zastoupením v zahraničí. Děkuji vám všem za vaše úsilí o posilování přátelských vazeb, budování dobrého jména České republiky i poskytování servisu českým firmám v zemích, kde působíte,“ uvedl český premiér v úvodním projevu porady.

Předseda vlády České republiky ve svém projevu apeloval na velvyslance, aby ve svém nabitém programu nezapomínali na komunikaci s místními médii jako součást každodenní práce. Tímto způsobem velvyslanci napomáhají utváření pozitivního vnímání České republiky a mohou představit příležitosti, které naše země nabízí. „V oblasti našeho působení v zahraničí bych chtěl dále pracovat na sjednocení zastoupení agentur, které podporují obchod a investice, incomingovou turistiku a českou kulturu,“ řekl premiér Babiš k tématu jednotného zastoupení České republiky.  

Andrej Babiš zároveň mluvil k velvyslancům o vládou přijaté Inovační strategii ČR pro roky 2019–2030, na kterou již navazuje Národní strategie umělé inteligence či program na podporu průmyslového a experimentálního vývoje TREND. Ten nabídne 10 mld. Kč. Jako významnou součást Inovační strategie český premiér označil i zavedení nového brandu, který chce vláda do budoucna používat: Czech Republic – The Country for the Future. „Českou republiku chceme prezentovat jako zemi technologicky vyspělou, inovativní, jako zemi chytrých lidí, řešení a budoucnosti,“ uvedl premiér.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie