Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

21. 4. 2015 16:15

Vláda má zájem na rozvoji lázeňství a udržení zaměstnanosti

Premiér Bohuslav Sobotka navštívil v úterý 21. dubna 2015 v rámci svých pracovních cest Karlovy Vary.
Premiér Bohuslav Sobotka navštívil v úterý 21. dubna 2015 v rámci svých pracovních cest Karlovy Vary.
Premiér Bohuslav Sobotka v rámci své další pracovní cesty v úterý 21. dubna 2015 zavítal na Karlovarsko, kde jednal s vedením kraje, navštívil společnost WITTE Automotive Nejdek a průmyslovou zónu v Ostrově nad Ohří. Sešel se také se zástupci lázní a hoteliérů, se kterými diskutoval o aktuální situaci v českém lázeňství a rehabilitační péči.

S představiteli Karlovarského kraje předseda vlády jednal o aktuální situaci v oblasti zaměstnanosti a podpoře investic v regionu, rozvoji dopravní infrastruktury, ale také o současných problémech v lázeňství a cestovním ruchu. Tématy jednání s vedením společnosti WITTE Automotive Nejdek byla tvorba nových pracovních míst a podpora podnikání a zaměstnanosti. Následně navštívil průmyslovou zónu Ostrov.

V Karlových Varech předseda vlády navštívil historickou budovu Císařských lázní a Lázně III. Zde připomněl, že se Karlovarský kraj potýká s výrazným propadem zahraničních klientů, který je ovlivněn zejména krizí na Ukrajině, což má dále vliv nejen na sektor lázeňství.

Vláda věnuje za dobu svého působení sektoru lázeňství velkou pozornost a činí kroky pro jeho oživení, jako je například propagace českého lázeňství v asijských zemích, čemuž by mělo napomoci také přímé letecké spojení České republiky s Čínou. Další změnou je nová právní úprava k poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče, která je obsažena v novele zákona o veřejném zdravotním pojištění. Kabinet Bohuslava Sobotky také zvýšil platbu ze systému zdravotního pojištění do systému lázeňské péče a prodloužil délku lázeňského pobytu, na který může pojištěnec získat příspěvek od zdravotní pojišťovny.

Odpoledne premiér Sobotka jednal s vedením společnosti Sokolovská uhelná a ještě se setká se zástupci města Chebu a navštíví místo plánované výstavby pokračování rychlostní silnice R6 do Německa.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie